Останато

Château les Carmes Haut-Brion


Château les Carmes Haut-Brion
Францускиот дизајнер Philippe Starck заедно со архитектот Luc Arsène-Henry создадија винарска визба во Бордо со цел да изгледа како метален нож паднал во тероар. 

Винаријата е лоцирана надвор од центарот на Бордо, па еден од проблемите било да структурата обезбеди оптимизирани, еколошки стабилни услови за чување на виното. За да се надмине ова, дизајнерите развиле структура која делумно е потопена со вештачко езеро. Таа содржи визба со дрвени буриња, голема тараса на покривот и друго. Структурата е опременa со рационализирана форма која е “облечена” однадвор со панели од нерѓосувачки челик. Тоа е тоа, што доведе до нејзина споредба со џиновски нож. 

Погледнете дел од фотографиите

Château les Carmes Haut-Brion Château les Carmes Haut-Brion Château les Carmes Haut-Brion Château les Carmes Haut-Brion Château les Carmes Haut-Brion Château les Carmes Haut-Brion Château les Carmes Haut-Brion Château les Carmes Haut-Brion Château les Carmes Haut-Brion Château les Carmes Haut-Brion Château les Carmes Haut-Brion