Останато

9 филмови за вино кој секој вински ентузијаст треба да ги изгледа

Ако сте вински и филмски ентузијаст овие 9 филмови морате да ги изгледате!  Гледање филм додека пиете вино е едно од најголемите задоволства во животот. Уште подобро ако гледате филм за вино. Еве неколку филмови кои треба да бидат изгледани, некои се документарни, некои забавни. 1. Sour Grapes – Документарен 2. Somm – Документарен 3.… Read More 9 филмови за вино кој секој вински ентузијаст треба да ги изгледа

Останато

4 начини како да отворете шише вино без отварач – видео

Уште на почеток треба да се прецизира дека овие начини не се секогаш 100% ефективни. Треба многу да се внимава кога се применуваат, во спротивно наместо шише добро вино ќе добиете честички од плутата во вашата чаша, испукана, па дури и скршено шише.  Овие трикови користете ги во краен случај. Во продолжение следуваат 4 лесни… Read More 4 начини како да отворете шише вино без отварач – видео