Совети/Друго

4 начини како да отворете шише вино без отварач – видео

Уште на почеток треба да се прецизира дека овие начини не се секогаш 100% ефективни. Треба многу да се внимава кога се применуваат, во спротивно наместо шише добро вино ќе добиете честички од плутата во вашата чаша, испукана, па дури и скршено шише. 

Овие трикови користете ги во краен случај. Во продолжение следуваат 4 лесни начини за отварање на шише вино без отварач. 

1.Отварање на шише вино со помош на пумпа за велосипед: 

Овој начин е најлесен, потребна ви е само пумпа за велосипед со игла и прицврстете ја во плутата. Направете дупка во плутата и почнете да пумпате. Додека пумпате плутата постепено треба да се движи нагоре.. Погледнете го видеото 

2.Отварање на шише вино со помош на клуч: 

Овој трик сигурно го имате користено повеќето, за оние кои не знаат можете да го погледнете видеото. 

3.Отварање на шише вино со помош на обувка:

4.Отварање на шише вино со помош на топлина и други алатки како помагала: