Фабулозните танини – што се и зошто се толку значајни за виното

Танин е констелација на фенолни соединенија и постои во многу природни извори, вклучително и грозјето. Ова жолтеникаво или кафеаво горчливо органско соединение се наоѓа во дрвото, кората, семето, лисјата и лушпата на грозјето. Танин е еден од оние „зборови за вино“ што се најчесто користени при дегустација, но многумина не се сигурни што всушност значи … Continue reading Фабулозните танини – што се и зошто се толку значајни за виното