Совети/Друго

Спарување на вино и 5 вида на крем супи и чорби

Навистина е предизвик за успешно да се искомбинираат виното и супите. Зошто е тоа така? Затоа што станува збор за текстура и интегритет; супите се течни, и како такви, тешко може да се замисли нивно спарување со друга течност. Како и да е, имајте на ум дека не постојат цврсти правила за спарување на вино со супите, чорби и слично; само што некои вина можат да ја подобрат чинијата со супа многу подобро за разлика од други. Ова се мои предлози, затоа експериментирајте, пробувајте и уживајте.
На крајот сè се сведува на различни критериуми за вкус.

Ако сте отворени за ново искуство за дознавање различни вкусови и комбинации на храна и вино, ви препорачувам да си резирвирате место на ВЕБИНАРОТ;
ТЕМА: Впарување Храна и Вино.