Класично спарување на виното и сирењето; комбинирано во вкусен сендвич со сирење на скара.

Состојки:
2 парчиња леб
1-2 лажици путер
½ црвен кромид (сецкан)
1 чешне лук (мелено)
малку рузмарин
малку мајчина душица
1 лажица брашно
¾ чаша црвено вино (Каберне Совињон)
½ чаша рендано сирење од Грујере или Gouda.
Инструкции:
Најпрво стопете путер во тава на средна температура, потоа додадете го кромидот и мешајте.
Откако кромидот ќе започне да омекнува, додадете го лукот, мајчина душица и рузмарин.
Пржете неколку минути.
Посипете околу една лажица брашно и мешајте, па додадете го црвеното вино.

Намалете ја температурата додека алкохолот не испари и гответе додека не се згусни смесата.
Потоа намачкајте го секое парче леб.
Додадете го сирењето.
Намачкајте ја со путер надворешната страна од секоја парче.

Печете на тава на средна температура додека не стане златно кафеава секоја страна.