Останато

Најстарите вински барови во светот

Најстарите вински барови во светот

Најстарите вински барови во светот

Виното има важна улога во светот. Вклучено е во разни церемонии, традиции и прослави, уште од почетокот на пишаната историја.. па дури и пред тоа. За таа намена биле создадени специјални места за пиење на овој пијалок. Видете ја оваа листа од најстарите виснки барови во светот. 

 1. AL BRINDISI – FERRARA, ITALY 

  Интересен факт за овој бар е што е сместен во Гинисовата книга на рекорди за најстара енотека во светот. Се верува дека е изградена во 1435 година. 

  Најстарите вински барови во светот

 2. ANTICA BOTTEGA DEL VINO – VERONA, ITALY

  Овој бар е основан во 1890 година и може да се пофали со повеќе од 3.000 вина. 

 3. RÉSERVE DE QUASIMODO – PARIS, FRANCE


 4. GORDON’S – LONDON, UK

  Овој бар е семеен бизнис и бил изграден уште во 1890 година.