Совети/Друго

7 – те најимпозантни винарии

1. BODEGAS YSIOS

Оваа винарија е дизајнирана од страна на Santiago Calatrava и се наоѓа во регионот La Rioja – Шпанија. 

2. MARQUES DE RISCAL

Винаријата Marques De Riscal е дизајнирана од страна на познатиот архитект Frank Gehry во Шпанија. 

3. BODEGAS SOMMOS

Една од по модерните винарии во Шпанија и замислата била да личи на пеперутка. 


4. LEDSON WINERY


5. DORNIER WINERY

Дизајнирана од страна на основачот на оваа винарија Christoph Dornier, во Јужна Африка. 

6. CHATEAU MARGAUX

7. CHATEAU LES CARMES HAUT – BRION 

Оваа винарија е дизајнирана од страна на францускиот дизајнер Philippe Starck, заедно со архитектот Luc Arsene – Henry и се наоѓа во Бордо.

Château les Carmes Haut-Brion