Направи сам/а

Ледени коцки од Rosé и јагоди

Ледени коцки од Rosé и јагоди

Ледени коцки од Rosé и јагоди

Ако ви се наоѓа во фрижидер недопиено розе вино, еве како да го искористите. Со овие чекори можете да си направите креативни, лесни и едноставни и црвени ледени коцки. 

Чекор 1. Припремајте го вашиот блендер, заедно со јагодите и виното. 

Чекор 2. Состојките ставете ги во чашата за блендирање и додадете малку мраз и лимон и почнете со блендирањето.

Чекор 3. Смесата ставете ја во садот за мраз и оставете ја да се замрзне. 

Чекор 4. Откога ќе се замрзне смесата во форма на коцки, ставете ги во чаша и додадете уште малку вино и мраз. Декорирајте со јагоди. 

НАЗДРАВЈЕ! 

За други рецепти посетете го линкот