Останато

Канабисово вино

Канабисово вино

Канабисово вино

Канабисово вино

Знаеме дека луѓето илјадници години наназад пиеле различни видови на вино. Црвено, бело, розе, па дури и плавото, кое провоцира големо внимание во светот во последно време. Но, дали некогаш сте слушнале за зелено вино? За него се вели дека тоа е плод на љубовта помеѓу виното и канабисот! 

Калифорнија е единствената држава каде виното е комерцијално достапно, и тоа само кога се поднесуваат карти за употреба на медицинска марихуана.

Canna Vine или канабисово вино е производ комбиниран од огранско одгледувани марихуана и грозје.  Поради пониските температури на ферментација, сеуште се чувствувале терапевските ефекти на марихуаната без високо ниво на ТХЦ. 

Креаторите на виното експериментирале со два типа на канабис cannabis sativa и cannabis indica со цел да го пронајдат балансот помеѓу “подигнувачки и релаксирачки сензации”. 

Canna Vine е опишано како “суптилен со малку флеш по првата голтка, но тогаш ефектот е навистина весел, и на крајот на ноќта спиеш навистина добро. Тоа е навистина најдоброто од двата света, добиваш вкусно вино со медицински додатоци. ”