Винарство

Како да стареете домашно вино

Производството на вино веќе долго време е страст за многу луѓе. Всушност, доказите го поддржуваат фактот дека производството на вино зазема место повеќе од 8.000 години. Со воведувањето на комерцијалното производство на вино, она што некогаш беше домашен производ брзо стана сенка од страна на масовно производство на квалитетни вина. И покрај широката достапност на виното, многу луѓе решаваат да направат свои, така што производството на домашно вино стана хоби за многу вински ентузијасти. Еден од најважните чекори во процесот на домашно производство на вино е стареењето на виното. Стареењето на виното им овозможува на вкусовите да созреат и да ја намалат нивната горчина кои му ја даваат танините. Домашните вина треба да созреат најмалку 4 недели по нивно флаширање.

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Slider