Совети/Друго

Првиот мастерклас на Шери вина

Со самото спомнување на Шери виното првото нешто што ни паѓа на ум е сликата како постар човек консумира вино од неговата чаша. Стереотипите – евтино вино, користено само за готвење, настанало по грешка, оксидирано вино и слично – се широко распространети. За добрите познавачи Шери вината се уште една прекрасна приказна. За мене, искуство… Read More Првиот мастерклас на Шери вина

Стареење на виното

Најбизарните методи на стареење на вино

Во винската индустрија не е нова невообичаената работа, со фактот дека многу винари и винарии за секоја берба ги туркат границите напред со надеж дека ќе го направат најдоброто во светот. Додека во минатото се служеле со методи како што се сушење на почвата и пуштање класична музика на грозјето за побрзо и подобро зреење,… Read More Најбизарните методи на стареење на вино